Wij serveren enkel verse gerechten, à la minute en met veel liefde klaargemaakt. Daarom is het mogelijk dat het eens iets langer duurt.
Dank u voor uw begrip.
VEGGIE RAVIOLI
met witte truffel en boschampignons 16
PERZISCH ONTDEKKINGSBORD (2p./3p.)
surprise tappasbord op z'n Perzisch met geestverruimend shotje36/54
Tonijn tartaar
met avocado en tomaat19
IBIZA TAPAS PLANK FOR MEAT LOVERS
lomito presa, Salchichón cular de bellota, Longaniza, Chorizo cular 100% Ibérico 26
PATA NEGRA PLANK
28
Chicken tigas
met ambachtelijke tartaarsaus (6 stuks)12
SCAMPI TANDOORI
met koriander en basilicum14
ZARZUELA OP ZIJN THAIS
met vongole, kokkels verse calamar, kokosmelk, citroengras en koriander19
HOT SHARING PLATE
Oud Amsterdam kaasballetjes 4, Chick'n fingers Tikka Masala 4, Krokante Panko Garnaal 2 met Ambachtelijk Tartaarsausje18
SCAMPI FRITTI
(6 stuks of 10 stuks)18/28
TOI ET MOI
huisgemaakte scampi fritti's (4 stuks) en pata negra (2 pers.) 20
BEEF STROGANOFF
in whisky geflambeerde jodenhaas-reepjes met roomwolkje & minifrietjes32
FUNKY ROSBIEFBURGER
met lichtgebakken carpaccio van dunne lende, gebakken aardappelschijfjes28
STRUISVOGELFILET
met kaneelroomsaus, gekarameliseerde appeltjes en huisgemaakte frietjes39
CARPACCIO VAN DUNNE LENDE
(licht gegrild en opgerold) met zomerse groentjes en zachte citroen/safraans saus36
ROGGEVLEUGEL
gebakken in boerenboter met kappertjes, fijne stukjes selder, sjalotjes, tomaat met inktvis tagliatelle 29
Licht gebakken zalm op Teppanyaki
met met quinoa en carpaccio van komkommer34
GAMBAS A LA PLANCHA
3 reuze gamba's met witloofsalade 39
TONIJN TARTAAR
met advocado, tomaat, selder en frietjes32
PPPP
fettuccine, huisgemaakte pesto, pata negra en dennepitjes33
SPAGHETTI AL VONGOLE
met verse venusschelpen, kokkels, selder23
VEGGIE PASTA PESTO
fettuccine, huisgemaakte pesto, dennepitjes20
SALADE GEITEKAAS
met huisgemaakte kroket van geitekaas en honing 25
VEGGIE MELANZANE RICOTTA
aubergine,ricotta,spinazie en noten met een licht getomateert sausje25
VEGGIE COURGETTEBORD
gegratineerde courgette farcie met rijst en salade21
VEGGIE RAVIOLI
met witte truffel en boschampignons 21
FunkyFood gebruikt exclusief de chocolade producten van Veliche.
MOELLEUX VAN CHOCOLADE
van chocolade en bolletje vanille-ijs 12
DAME BLANCHE
met chocolade Usultan 65 van El Salvador & sneeuw van speculoos10
COUPE AARDBEI
vanilleijs met verse aardbeien12
COUPE ORANGE
met vers sinaasappelsap, vanille-ijs, pistachenoten en walnoten 10
SCROPPINO
licht alcoholisch drankje op basis van limoensorbet/wodka/cava dat voor, tussen, of na de maaltijd kan gedronken worden, lekker fris! 10
Plat Water 25 cl / 50 cl
3/6
Spuit Water 25 cl / 50 cl
3/6
Coca Cola / light / zero
3
Fanta
3
Sprite
3
Tonic Water Fever Tree
3.5
Fentimans Rose Lemonade
4.8
Ice Tea
3
Minute Maid
Sinaas, ananas, appel en ace3
Stella
3
Hoegaarden
3
Corona
3
Duvel
4.5
Leffe Blond/Bruin
4
Omer
4
Bombay Gin 5 cl
7
Gin Hendrick's 5 cl
9
Copperhead
13
Spring Gin Lady's Edition
12.8
Perfect Crime
10
Gin Mare
10.5
J&B 5cl
6
Jameson/ J. Daniels 5 cl
7
Chivas Regal 5 cl
8
Ardbeg 10 years old 5 cl
10
Caol Ila 12 years old 5 cl
10
Jura 16 years old 5 cl
12
Teeling single malt 5 cl
10
The Belgian Owl single malt 5 cl
12
Lagavulin 16 years old 5 cl
12
Bacardi Rum 5 cl
6
Absolut Vodka 5 cl
7
Havana Special Reserva 5 cl
7
Cointreau
8
Calvados
8
Poire William
8
Grand Marnier
8
Amaretto Di Sarono
8
Baileys
8
Limoncello
8
Sambuca
8
Cognac Hennesy
9.5
Cognac Remy Martin VSOP
12
Funky Cocktail
Gin, batida, malibu, ananassap14
Huisaperitief
obv sang de pascual9.5
Black Russia
Vodka, kahlua on the rocks9
White Russia
Vodka, kahlua on the rocks10
Cuba Libre
Havana club, cola, limoen9.5
Mojito
11
Virgin Mojito
10
Coupe Champagne
13
Kirr Cava
8.5
Kirr
6.5
Kirr Royal
13.5
Picon
Met witte wijn & cointreau9
Campari / Passoa / Safari / Malibu / Batida
7
Martini
Rood & Wit6
Ricard
6
Porto
Rood & Wit6
Pineau Des Charentes
7
Dry Sherry
6
Negroni
11
Koffie / Espresso
3
Deca
3
Capuccino
4.5
Espresso Martini
10
Caffé Latte
4.5
Latte Macchiato
5
Irish Coffee
Met Jameson10
Italian Coffee
Met Amaretto10
French Coffee
Met Hennessy of Grand Marnier10
Baileys koffie
9.8
Verse thee
Earlgrey / Grootmoeders tuinkruiden / Munt / Groene thee / Wilde bessen4.5
Cava Masia Bou
Elegante en verfijnde cava met een zachte pareling . Mooie aroma's van citrus, vlier en groene appel.8/38
Champagne Palmer Brut
Samengesteld uit meer dan 30 cru gebieden in champagne. Verfijnde brut champagne met nuances van citrus en appel.13/65
Champagne Philipponnat Royal Reserve
75
Huiswijn Cos de la roque
Het gematigde klimaat van de Gascogne en het oud druivenras gros manseng zorgen hier voor een unieke wijn met zowel tropische toetsen als groene appel en citrus.6.50/30.00
Huiswijn Cos de la roque (¼ karaf)
12.50
Huiswijn Cos de la roque (½ karaf)
19.50
Sancerre domaine Vacheron (Frankrijk, Loire)
Sauvignon blanc op zijn best: mondvullend, frisse zuren en met een lange afdronk. Ideaal bij kip, witte vis, salades of pasta's. Deze klassieke wijn doet het ook goed bij zalm.78.00
Chablis Maison Billaud Simon (Frankrijk, Bourgogne)
Typische chablis met aroma's van kalk, citrus en groene appel. Verrassend mondvullend met fijne zuren. Ideaal bij salades, aperitief of witte vis.50.00
Weingut Carl Loewen Riesling Quant (Duitsland, Mosel)
Deze droge riesling bewijst dat de Moezel een uniek wijngebied is waar schitterende, gastronomische wijnen worden gemaakt. Best bij vis, kip of oosterse gerechten.39.00
Traisental Engelberg Grüner Veltliner (Oostenrijk, Weingt Ludwig Neumayer)
Typische Gruner Veltliner met wat peperige toetsen en een mooie mineraliteit. De perfecte balans tussen kracht en verfijndheid. Ideaal bij zeevruchten, kip of zalm.36.00
Azienda Vietti Roero Arneis (Italië, Piemonte Roero)
Arneis is een eeuwenoud ras uit Piemonte die ooit bijna uitgestorven was maar nu terug meer aangeplant wordt. Ideaal bij zeevruchten, pasta en salades.45.00
Quinta de couselo Barbutin (Spanje, Galicia Rias Baixas)
De wijngaarden liggen hier vlak aan de kust waardoor deze wijn een fijn ziltige afdronk krijgt. Unieke wijn die het beste past bij zeevruchten, pittige gerechten of als aperitief.34.00
Leyda Valley Boya Sauvignon Blanc (Chili, San Antonio Valley)
Het uitzonderlijke, koele klimaat van Leyda Valley zorgt voor een frisse wijn met veel citrus en groene appel. Ideaal als aperitief of bij zeevruchten.44.00
OVNI Les Anticonformistes (Frankrijk, Loire)
De OVNI is een biologisch / biodynamische wijn in de typische Loire stijl: strak maar toch mondvullend, zilt en met een frisse, lange afdronk. Ideaal als aperitief, bij zeevruchten of tapas.34.00
Domaine Gassier Embruns de viognier (Frankrijk, Rhône)
Dit familiale domein staat vooral bekend voor zijn witte wijnen van viognier. Krachtige, mondvullende wijn. Ideaal bij kip, scampi's en vegetarische gerechten.34.00
Pouilly fumé la Chattelière (Frankrijk, Loire)
Klassieke sauvignon blanc met kruidige toetsen en wat groene appel. Ideaal als aperitief, bij salades of pasta met zeevruchten. 44.00
Villa Erbice Soave Superiore Vigneto Panvinio (Italië, Villa Erbice)
De Veneto heeft dankzij zijn vulkanische bodems de ideale terroir om pittige wijnen te maken met een licht rokerige accent en wit fruit. Ideaal bij tapa's, vongole en zalm.42.00
Pazjos Furmint Dry (Hongarije, Tokaj)
Bijzondere droge wijn uit de Tokaj region die vooral bekend staat voor zijn zoete wijnen. De vulkanische bodem zorgt voor een minerale wijn met licht rokerige toetsen en rijp wit fruit.38.00
The Big Top chardonnay (USA, Californië)
Het gematigde klimaat van Lodi (ten westen van San Francisco) zorgt voor een volle chardonnay met frisse zuren. Ideaal bij kip, vis en vegetarische gerechten.32.00
Weingut Ceel Weissburgunder
38.00
Rosé huiswijn: Domaine l'Odalet
Dankzij het warme klimaat van de Languedoc heeft deze rosé veel aroma's van rijp rood fruit zoals kersen en framboos. De frisse zuren zorgen voor echt drinkplezier/ Probeer ook eens bij onze tapa's of zalm.6.50/30.00
Domaine l'Odalet 2020 (¼ karaf)
12.50
Domaine l'Odalet 2020 (½ karaf )
19.50
Domaine l'Odalet (¼ KARAF)
12.00
DOMAINE L'ODALET (½ KARAF )
19.00
Chateau Paradis Terre des Anges
Enkel de beste druiven van de beste percelen worden gebruikt voor deze prestige cuvée. Aroma's van krokant rood fruit, verse kruiden en met pittige zuren. Ideaal als aperitief maar zeker ook bij vis, kip, pasta en vegetarische gerechten.49.00
SUGGESTIE
J. Lebegue – Lussoc saint-Emilion (Bordeaux 2020)10.00/45.00 Stevige, fris en tanninerijke wijn – perfect bij een vleesgerecht
Château Rochebert – Cuvée Grande sélection (Bordeaux 2015)8.00/35.00 Rijke, volle wijn met veel aroma’s
Saint-Emilion Château Montlisse (Frankrijk, Saint-Emilion)
Klassieke Saint-Emilion die toont hoe prachtig een Bordeaux kan zijn: power en balans met een ondersteunende eiktoets. Ideaal bij gegrillde gerecht, lam of rund. 70.00
Château La Pointe (Frankrijk, Pomerol)
Merlot en Pomerol op zijn best: elegant, aards, delicaat mondgevoel met een zeer lange afdronk. Deze klassieker doet het uitstekend bij rund en oosterse gerechten.121.00
Domaine Charlopin Parizot Côte d'or (Frankrijk, Bourgonge)
Dit wereldvermaarde domein staat bekend voor zijn gastronomische, krachtige bourgogne wijnen. Ideaal bij beef stroganoff, tagliata, kip of gegrillde vegetarische gerechten.75.00
Domaine Arnaud Baillot Santenay 1er Cru (Frankrijk, Bourgogne)
Dit jong domein begint stilaan een cult status te krijgen: sappige wijnen met een ongelofelijk drinkplezier. Ideaal bij vis, kip, salades of lichte vegetarische gerechten.70.00
Domaine Charlopin Gevrey Chambertin 1er Cru Bel Air (Frankrijk, Bourgogne)
Gevrey Chambertin was de favoriete wijn van Napoléon en verschillende kunstenaars. Aards, wild maar ongelofelijk elegant. Ideaal bij rund, vegetarische gerechten of gewoon om zo van te genieten.230.00
Châteauneuf-Du-Pape Domaine Pegau (Frankrijk, Southern Rhône)
Deze typische blend uit de Rhône blinkt uit door zijn veelzijdigheid en elegantie. Rood en zwart fruit met wat garrigue kruiden. Ideaal bij stoofpotjes, varken, rund of tapas.113.00
Podere la Vigna Brunello Di Montalcino (Italie, Toscane)
Op de heuvels rond montalcino komt sangiovese echt tot zijn recht: krachtig maar elegant en een wijn waarbij gegeten moet worden. Ideaal bij pasta, varken of rund.93.00
Bodega Mas Alta Els Pics (Spanje, Priorat)
Dit unieke domein in Priorat is volledig in Belgische handen. Gastronomische wijn met vooral wat kruiden, donker fruit en veel lengte. Ideaal bij lam, wild, harde kazen of BBQ.49.00
Burgenland Weingut ceel cuvee (Oostenrijk, Weingut ceel)
Dankzij het iets warmere klimaat van Burgenland is deze wijn mondvullend met toch een frisse toets. Ideaal bij vegetarische gerechten, rund of bij vis voor de durvers.36.00
Stellenbosch Wine Estate Marianne Cape Blend (Zuid-Afrika, Western Cape)
Dankzij de rijping op nieuwe eiken vaten krijgt deze wijn veel lengte en wordt het zwarte fruit mooi geaccentueerd. Ideaal bij gegrillde gerechten, veggie of wild.43.00
Leyda Valley Boya Syrah (Chili, Leyda Valley)
De wijngaarden liggen vlak tegen de ocean waardoor deze krachtige wijn toch voldoende zuren en verfijndheid krijgt. Ideaal bij lam, stoofpotjes of gegrillde gerechten.44.00
Domaine Gassier Nostre Païs (Frankrijk, Rhône)
Deze bijzondere Rhône wijn wordt vaak vergeleken met Châteauneuf-du-pape: elegant, kruidig en heel sappig. Ideaal bij pasta's, rund, kip of om na te genieten na de maaltijd.48.00
Francesco Rinaldi dolcetto d'alba Roussot (Italië, Dolcetto d'Alba)
Dit onbekend Italiaans druivenras komt het beste tot zijn recht in Piëmonte. Vol fruitige wijn met een elegante, kruidige neus. Ideaal bij pasta's, tagliata en kazen.38.00
Tenuta di Sticciano chianti riserva (Italië, Toscane)
Schitterende sangiovese uit het klassieke hart van Toscane. Verfijnde kruidige toetsen met wat rood fruit. Ideaal bij pasta's, rund, lam of bij zalm / tonijn voor de avonturiers.39.00
Domein D' Hellekapelle Pinot Noir (België, Heuvelland )
Dat België kan uitblinken als wijnland wordt hier bewezen. Deze Westvlaamse wijn is uiterst elegant en verfijnd en doet wat aan Bourgogne denken. Ideaal bij zalm, tonijn, kip, pasta of om gewoon zo eens te proberen.55.00
Monteviejo Festivo Malbec (Argentinië, Mendoza)
De malbec schittert hier zoals altijd in Argentinië: krachtig maar verfijnd. Typische aroma's van zwart fruit en gedroogde kruiden. Ideaal bij lam en wild of gewoon zo om te genieten.34.00
The big Top Zinfandel (USA, Californië)
Zinfandel is de ster van de wijnbouw in Amerika. Deze krachtige wijn met veel zwart fruit en een mooie eiktoets doet het perfect bij lam, rund en vegetarische gerechten.34.00
Quinta do Paral tinto (Portugal, Alentejo)
De zuidellijke ligging zorgt voor een elegante wijn met een kruidige toets die het uitstekend doet bij vegetarische gerechten, beef stroganoff of kruidige oosterse gerechten.35.00
Thompson Estate Four Chambers shiraz (Australië, Margaret river)
De vier kamers in de naam van de wijn verwijzen naar de vier kamers van het hart. De wijn wordt gemaakt door een bekende hartchirurg. Ideaal bij rund, tartaar, pasta of kazen.46.00
Marcelo pelleriti réserve malbec (Argentinië, Valle de Uco)
De hogere ligging van het wijngebied zorgt voor een zeer krachtige wijn met een verrassende finesse. Ideaal bij lam, wildgerechten, stoofpotjes of gegrillde gerechten.48.00
Volg ons op Facebook
Restaurant FUNKY FOOD
Stationsstraat 9a
8500 Kortrijk
eat@funkyfood.be
+32 56 22 69 76
Openingsuren keuken:
Van dinsdag- t.e.m. zaterdagavond
vanaf 18u
© RESTAURANT FUNKY FOOD (KORTRIJK) // WEBSITE BY SPHYNX AGENCY