Wij serveren enkel verse gerechten, à la minute en met veel liefde klaargemaakt. Daarom is het mogelijk dat het eens iets langer duurt.
Dank u voor uw begrip.

RESTAURANT Funky Food


Voorgerecht en tapas

VEGGIE RAVIOLI
met witte truffel en boschampignons
16

PERZISCH ONTDEKKINGSBORD (2p./3p.)
surprise tappasbord op z'n Perzisch met geestverruimend shotje
36/54

TONIJN TARTAAR
met avocado en tomaat
19

IBIZA TAPAS PLANK FOR MEAT LOVERS
lomito presa, Salchichón cular de bellota, Longaniza, Chorizo cular 100% Ibérico
26

PATA NEGRA PLANK
28

Chicken tigas
met ambachtelijke tartaarsaus (6 stuks)
12

ZARZUELA OP ZIJN THAIS
met vongole, kokkels verse calamar, kokosmelk, citroengras en koriander
19

HOT SHARING PLATE
Oud Amsterdam kaasballetjes 4, Chick'n fingers Tikka Masala 4, Krokante Panko Garnaal 2 met Ambachtelijk Tartaarsausje
16

SCAMPI FRITTI
(6 stuks of 10 stuks)
18/28

TOI ET MOI
huisgemaakte scampi fritti's (4 stuks) en pata negra (2 pers.)
20

KROKET VAN GEITENKAAS MET HONING EN WALNOTEN
huisgemaakte kroket van geitekaas met honing en walnoten
13

ROSBIEFSALADE
met rucola, parmezaan en huisgemaakte pesto
14

Hoofdgerechten

BEEF STROGANOFF
in whisky geflambeerde jodenhaas-reepjes met roomwolkje & minifrietjes
32

FUNKY ROSBIEFBURGER
met lichtgebakken carpaccio van dunne lende, gebakken aardappelschijfjes
26

STRUISVOGELFILET
met kaneelroomsaus, gekarameliseerde appeltjes en huisgemaakte frietjes
39

ROGGEVLEUGEL
gebakken in boerenboter met kappertjes, fijne stukjes selder, sjalotjes, tomaat met inktvis tagliatelle
29

Licht gebakken zalm op Teppanyaki
met met quinoa en carpaccio van komkommer
29

GAMBAS A LA PLANCHA
3 reuze gamba's met witloofsalade
32

TONIJN TARTAAR
met advocado, tomaat, selder en frietjes
32

PPPP
fettuccine, huisgemaakte pesto, pata negra en dennepitjes
33

FETTUCCINE AL VONGOLE
met verse venusschelpen, kokkels, selder
28

ROSBIEFSALADE
met rucola, parmezaan en huisgemaakte pesto
28

vegetarisch

VEGGIE PASTA PESTO
fettuccine, huisgemaakte pesto, dennepitjes
21

VEGGIE MELANZANE RICOTTA
aubergine,ricotta,spinazie en noten met een licht getomateert sausje
25

VEGGIE RAVIOLI
met witte truffel en boschampignons
21

dessert

FunkyFood gebruikt exclusief de chocolade producten van Veliche.

MOELLEUX VAN CHOCOLADE
van chocolade en bolletje vanilleijs
12

DAME BLANCHE
met chocolade van Veliche & sneeuw van speculoos
10

COUPE AARDBEI
vanilleijs met verse aardbeien
12

COUPE ORANGE
met vers sinaasappelsap, vanilleijs, pistache- en walnoten
10

SCROPPINO
licht alcoholisch drankje op basis van limoensorbet/vodka/cava dat voor, tussen, of na de maaltijd kan gedronken worden, lekker fris!
10

frisdranken

Plat Water 25 cl / 50 cl
3/6

Spuit Water 25 cl / 50 cl
3/6

Coca Cola / light / zero
3

Fanta
3

Sprite
3

Tonic Water Fever Tree
3.5

Fentimans Rose Lemonade
4.8

Ice Tea
3

Minute Maid
Sinaas, ananas, appel en ace
3

bieren

Stella
3

Hoegaarden
3

Duvel
4.5

Leffe Blond/Bruin
4

Omer
4

Carlsberg 0%
3

sterke dranken

Bombay Gin 5 cl
7

Gin Hendrick's 5 cl
9

Copperhead
13

Spring Gin Lady's Edition
12.8

Perfect Crime
10

Gin Mare
10.5

J&B 5cl
6

Jameson/ J. Daniels 5 cl
7

Chivas Regal 5 cl
8

Ardbeg 10 years old 5 cl
10

Caol Ila 12 years old 5 cl
10

Jura 16 years old 5 cl
12

Teeling single malt 5 cl
10

The Belgian Owl single malt 5 cl
12

Lagavulin 16 years old 5 cl
12

Bacardi Rum 5 cl
6

Absolut Vodka 5 cl
7

Havana Special Reserva 5 cl
7

Cointreau
8

Calvados
8

Poire William
8

Grand Marnier
8

Amaretto Di Sarono
8

Baileys
8

Limoncello
8

Sambuca
8

Cognac Hennesy
9.5

Cognac Remy Martin VSOP
12

aperitieven

Funky Cocktail
Gin, batida, malibu, ananassap
14

Huisaperitief
obv sang de pascual
9.5

Black Russia
Vodka, kahlua on the rocks
9

White Russia
Vodka, kahlua on the rocks
10

Cuba Libre
Havana club, cola, limoen
9.5

Mojito
11

Virgin Mojito
10

Coupe Champagne
13

Kirr Cava
8.5

Kirr
6.5

Kirr Royal
13.5

Picon
Met witte wijn & cointreau
9

Campari / Passoa / Safari / Malibu / Batida
7

Martini
Rood & Wit
6

Ricard
6

Porto
Rood & Wit
6

Pineau Des Charentes
7

Dry Sherry
6

Negroni
11

warme dranken

Koffie / Espresso
3

Deca
3

Capuccino
4.5

Espresso Martini
10

Caffé Latte
4.5

Latte Macchiato
5

Irish Coffee
Met Jameson
10

Italian Coffee
Met Amaretto
10

French Coffee
Met Hennessy of Grand Marnier
10

Baileys koffie
9.8

Verse thee
Earlgrey / Grootmoeders tuinkruiden / Munt / Groene thee / Wilde bessen
4.5

Champagne & Cava

Cava Masia Bou
Elegante en verfijnde cava met een zachte pareling . Mooie aroma's van citrus, vlier en groene appel.
8/38

Champagne Palmer Brut
Samengesteld uit meer dan 30 cru gebieden in champagne. Verfijnde brut champagne met nuances van citrus en appel.
13/65

Witte Wijnen

Huiswijn Witte wijn
Het gematigde klimaat van de Gascogne en het oud druivenras gros manseng zorgen hier voor een unieke wijn met zowel tropische toetsen als groene appel en citrus.
6.50/30.00

Huiswijn witte wijn (¼ karaf)
12.50

Huiswijn witte wijn (½ karaf)
24.00

Sancerre domaine Vacheron (Frankrijk, Loire)
Sauvignon blanc op zijn best: mondvullend, frisse zuren en met een lange afdronk. Ideaal bij kip, witte vis, salades of pasta's. Deze klassieke wijn doet het ook goed bij zalm.
78.00

Chablis Maison Billaud Simon (Frankrijk, Bourgogne)
Typische chablis met aroma's van kalk, citrus en groene appel. Verrassend mondvullend met fijne zuren. Ideaal bij salades, aperitief of witte vis.
50.00

Weingut Carl Loewen Riesling Quant (Duitsland, Mosel)
Deze droge riesling bewijst dat de Moezel een uniek wijngebied is waar schitterende, gastronomische wijnen worden gemaakt. Best bij vis, kip of oosterse gerechten.
39.00

Quinta de couselo Barbutin (Spanje, Galicia Rias Baixas)
De wijngaarden liggen hier vlak aan de kust waardoor deze wijn een fijn ziltige afdronk krijgt. Unieke wijn die het beste past bij zeevruchten, pittige gerechten of als aperitief.
34.00

Leyda Valley Boya Sauvignon Blanc (Chili, San Antonio Valley)
Het uitzonderlijke, koele klimaat van Leyda Valley zorgt voor een frisse wijn met veel citrus en groene appel. Ideaal als aperitief of bij zeevruchten.
44.00

OVNI Les Anticonformistes (Frankrijk, Loire)
De OVNI is een biologisch / biodynamische wijn in de typische Loire stijl: strak maar toch mondvullend, zilt en met een frisse, lange afdronk. Ideaal als aperitief, bij zeevruchten of tapas.
34.00

Domaine Gassier Embruns de viognier (Frankrijk, Rhône)
Dit familiale domein staat vooral bekend voor zijn witte wijnen van viognier. Krachtige, mondvullende wijn. Ideaal bij kip, scampi's en vegetarische gerechten.
34.00

Pouilly fumé la Chattelière (Frankrijk, Loire)
Klassieke sauvignon blanc met kruidige toetsen en wat groene appel. Ideaal als aperitief, bij salades of pasta met zeevruchten.
44.00

Villa Erbice Soave Superiore Vigneto Panvinio (Italië, Villa Erbice)
De Veneto heeft dankzij zijn vulkanische bodems de ideale terroir om pittige wijnen te maken met een licht rokerige accent en wit fruit. Ideaal bij tapa's, vongole en zalm.
42.00

Pazjos Furmint Dry (Hongarije, Tokaj)
Bijzondere droge wijn uit de Tokaj region die vooral bekend staat voor zijn zoete wijnen. De vulkanische bodem zorgt voor een minerale wijn met licht rokerige toetsen en rijp wit fruit.
38.00

The Big Top chardonnay (USA, Californië)
Het gematigde klimaat van Lodi (ten westen van San Francisco) zorgt voor een volle chardonnay met frisse zuren. Ideaal bij kip, vis en vegetarische gerechten.
32.00

Milani, Pinot Grigio (Italië, Veneto)
100% Pinot Grigio : Wit fruit, fruitig, sappig en fris
30.00

Vin in Flames, Budureasca (Roemenië)
100% Chardonnay ( Bourgogne Stijl ) : Tropisch fruit: ananas met lichte vanille, vol hout en rokerig
35.00

Rose wijnen

Rosé huiswijn:
Dankzij het warme klimaat van de Languedoc heeft deze rosé veel aroma's van rijp rood fruit zoals kersen en framboos. De frisse zuren zorgen voor echt drinkplezier/ Probeer ook eens bij onze tapa's of zalm.
6.50/30.00

Huiswijn rosé (¼ KARAF)
12.50

Huiswijn rosé (½ KARAF )
24.00

Chateau Paradis Terre des Anges
Enkel de beste druiven van de beste percelen worden gebruikt voor deze prestige cuvée. Aroma's van krokant rood fruit, verse kruiden en met pittige zuren. Ideaal als aperitief maar zeker ook bij vis, kip, pasta en vegetarische gerechten.
49.00

Rode Wijnen

HUISWIJN ROOD
100% Aglianico : Rood fruit, kruidig met zachte tannines
6.50/30.00

HUISWIJN ROOD (¼ KARAF)
12.50

HUISWIJN ROOD (½ KARAF )
24.00

Saint-Emilion Château Montlisse (Frankrijk, Saint-Emilion)
Klassieke Saint-Emilion die toont hoe prachtig een Bordeaux kan zijn: power en balans met een ondersteunende eiktoets. Ideaal bij gegrillde gerecht, lam of rund.
70.00

Château La Pointe (Frankrijk, Pomerol)
Merlot en Pomerol op zijn best: elegant, aards, delicaat mondgevoel met een zeer lange afdronk. Deze klassieker doet het uitstekend bij rund en oosterse gerechten.
121.00

Marcelo pelleriti réserve malbec (Argentinië, Valle de Uco)
De hogere ligging van het wijngebied zorgt voor een zeer krachtige wijn met een verrassende finesse. Ideaal bij lam, wildgerechten, stoofpotjes of gegrillde gerechten.
48.00

Domaine Charlopin Gevrey Chambertin 1er Cru Bel Air (Frankrijk, Bourgogne)
Gevrey Chambertin was de favoriete wijn van Napoléon en verschillende kunstenaars. Aards, wild maar ongelofelijk elegant. Ideaal bij rund, vegetarische gerechten of gewoon om zo van te genieten.
230.00

Châteauneuf-Du-Pape Domaine Pegau (Frankrijk, Southern Rhône)
Deze typische blend uit de Rhône blinkt uit door zijn veelzijdigheid en elegantie. Rood en zwart fruit met wat garrigue kruiden. Ideaal bij stoofpotjes, varken, rund of tapas.
113.00

Podere la Vigna Brunello Di Montalcino (Italie, Toscane)
Op de heuvels rond montalcino komt sangiovese echt tot zijn recht: krachtig maar elegant en een wijn waarbij gegeten moet worden. Ideaal bij pasta, varken of rund.
93.00

Burgenland Weingut ceel cuvee (Oostenrijk, Weingut ceel)
Dankzij het iets warmere klimaat van Burgenland is deze wijn mondvullend met toch een frisse toets. Ideaal bij vegetarische gerechten, rund of bij vis voor de durvers.
36.00

Leyda Valley Boya Syrah (Chili, Leyda Valley)
De wijngaarden liggen vlak tegen de ocean waardoor deze krachtige wijn toch voldoende zuren en verfijndheid krijgt. Ideaal bij lam, stoofpotjes of gegrillde gerechten.
44.00

Francesco Rinaldi dolcetto d'alba Roussot (Italië, Dolcetto d'Alba)
Dit onbekend Italiaans druivenras komt het beste tot zijn recht in Piëmonte. Vol fruitige wijn met een elegante, kruidige neus. Ideaal bij pasta's, tagliata en kazen.
38.00

Tenuta di Sticciano chianti riserva (Italië, Toscane)
Schitterende sangiovese uit het klassieke hart van Toscane. Verfijnde kruidige toetsen met wat rood fruit. Ideaal bij pasta's, rund, lam of bij zalm / tonijn voor de avonturiers.
39.00

Domein D' Hellekapelle Pinot Noir (België, Heuvelland )
Dat België kan uitblinken als wijnland wordt hier bewezen. Deze Westvlaamse wijn is uiterst elegant en verfijnd en doet wat aan Bourgogne denken. Ideaal bij zalm, tonijn, kip, pasta of om gewoon zo eens te proberen.
55.00

Monteviejo Festivo Malbec (Argentinië, Mendoza)
De malbec schittert hier zoals altijd in Argentinië: krachtig maar verfijnd. Typische aroma's van zwart fruit en gedroogde kruiden. Ideaal bij lam en wild of gewoon zo om te genieten.
34.00

The big Top Zinfandel (USA, Californië)
Zinfandel is de ster van de wijnbouw in Amerika. Deze krachtige wijn met veel zwart fruit en een mooie eiktoets doet het perfect bij lam, rund en vegetarische gerechten.
34.00

Quinta do Paral tinto (Portugal, Alentejo)
De zuidellijke ligging zorgt voor een elegante wijn met een kruidige toets die het uitstekend doet bij vegetarische gerechten, beef stroganoff of kruidige oosterse gerechten.
35.00

Thompson Estate Four Chambers shiraz (Australië, Margaret river)
De vier kamers in de naam van de wijn verwijzen naar de vier kamers van het hart. De wijn wordt gemaakt door een bekende hartchirurg. Ideaal bij rund, tartaar, pasta of kazen.
46.00

Suggestie wijn rood: Lussac Saint-Emilion
Volle krachtige wijn,
10.00/45.00

Bodegas Mas Alta Els Pics
Spaanse priorat rood, stevige volle wijn. Past perfect bij lamsvlees.
49.00




Volg ons op Facebook

RESERVEREN

Restaurant FUNKY FOOD
Stationsstraat 9a
8500 Kortrijk

eat@funkyfood.be
+32 56 22 69 76

Openingsuren keuken:
Van dinsdag- t.e.m. zaterdagavond
vanaf 18u